dinsdag 15 september 2015

BELASTEN

Begin mei van dit jaar maakte ik een behoorlijke smak met de fiets, wat o.a. resulteerde in een gebroken rib en wat gekneusde ribben. Dat bewoog niet zo lekker, zeker niet als er ook nog iets, bijvoorbeeld van keuken naar kamer of vice versa, vervoerd moest worden. In het ziekenhuis, waar ik ook nog eens lag i.v.m. een longontsteking, had men dit al voorzien, dus had een verpleegkundige, na overleg met mij, voor mij geregeld dat het bedrijf Medipoint aan mij een rollator verhuurde.

Na verloop van tijd ontving ik een rekening van Medipoint: € 30,00 voor vier weken gebruik van de rollator. Ik ging eens googelen en trof bij de 'Welzijnswinkel' exact dezelfde rollator aan voor de prijs van € 39,00. Ik neem aan dat Medipoint zijn rollators niet per stuk, maar per diverse stuks aanschaft en dan ook nog enige kwantumkorting krijgt. Door ze vervolgens voor € 30,00 per vier weken te verhuren, hebben  ze de kosten er al gauw uit en gaan ze er al snel aan verdienen.


Intussen heb ik de rollator in huis toch wel als handig ervaren voor het vervoeren van dingen, bijvoorbeeld de natte was van de wasmachine in de badkamer naar de droger in de bijkeuken en de droge was van droger naar slaapkamerkast. Heen en weer lopen vinden mijn longen toch al belastend en dat wordt alleen maar erger als ik er nog wat belasting aan toevoeg.  En waarom zou ik mijn bankrekening elke vier weken belasten met een bedrag voor huur dat ik vrijwel in zijn geheel eenmalig kan uitgeven voor aanschaf?