maandag 5 januari 2015

Waarmaken

Vanavond kun je niet kijken/luisteren naar (Jeroen) Pauw, maar wel naar (Eva) Jinek. Dat schijnt een gebeurtenis van belang te zijn, want Trouw wijdt er een heel artikel aan onder de kop Nu moet Eva Jinek het waarmaken.

Wat hebben we hier toch met talkshowpresentatoren? En dan vooral met presentatoren die 's avonds laat te zien en beluisteren zijn? Jinek heeft al heel wat afgepraat op tv. Bij het journaal, bij WNL op zondagochtend, bij de KRO op zondagavond, maar nu ze Pauw tijdens diens winterstop mag vervangen, moet daar ineens uitgebreid over voorbeschouwd worden. En dan moet vooral benadrukt worden dat ze er nu niet vanuit mag gaan - en wij dus ook niet - dat ze ook tijdens de zomerstop van Pauw op zijn stoel mag gaan zitten.

Waarom moet er rond elf uur 's avonds zo nodig gepraat worden op de tv? Mijn ervaring is dat je ook zonder Pauw (& Witteman), Knevel & van den Brink of Umberto Tan in slaap kunt vallen.  Studio Sport Eredivisie wordt tijdens de winterstop toch ook niet vervangen door een uur hockey of korfbal? Als alle boeren weer een vrouw gevonden hebben, wordt dat programma toch ook niet vervangen door 'ZZP'er zoekt werk' of 'Dirigent zoekt koor'?