zaterdag 22 september 2012

Rellen

Kijk, dat 'feestje' gisteren in Haren was een vergissing. Dat wist, dankzij alle publiciteit er omheen, iedereen. Maar veel jongeren waren toch gekomen, want als er voldoende bij elkaar zijn gebeurt er altijd wel wat. In ieder geval is er dan ook ruim voldoende politie op de been en je hoeft niet bijzonder inventief te zijn om die te activeren. Gewoon bij elkaar blijven staan is al genoeg, maar het wordt al gauw leuker als je een steen opgraaft en die richting politie gooit. Een auto in brand steken is natuurlijk nog leuker. Daar trek je de politie mee aan en heb jij de tijd je aandacht te wijden aan het filiaal van AH. Daar kun je een ruit inslaan en dan heb je zomaar toegang tot de balie waar de sigaretten verkocht worden.

Wegens groot succes wordt het Harense feestje herhaald. Via Facebook - wat fijn dat de sociale media er zijn - worden de mensen nu al uitgenodigd om 27 oktober naar de Markt in Gouda te komen, las ik in Trouw, om er ‘net zo'n groot feest van te maken zoals in Haren’, zoal de website van TV West citeert. Nu al zijn ruim 20.000 mensen uitgenodigd voor het feest. Dat aantal kan explosief toenemen.

Wat is er eigenlijk aan de hand met 'onze' jongeren? Er wordt toch nog steeds elk weekend een reeks voetbalwedstrijden in de Eredivisie gespeeld? Zijn ze vergeten dat je daar hoort te rellen? Dat kun je gewoon telefonisch of via e-mail regelen met de supporters van de tegenpartij. Daar hoef je dat mooie Facebook toch niet voor te misbruiken?
x