dinsdag 13 oktober 2015

LEIDERSCHAP

Heb jij ook zo'n behoefte aan leiderschap? Volgens de burgemeester van Woerden ontbreekt het in ons land aan moreel leiderschap. Heb jij Rutte, Asscher, Zijlstra, Samsom of wie dan ook in Den Haag nodig om te weten hoe je moet denken over vluchtelingen die 'ons' land 'binnenstromen'?

Veel van onze politici, onze 'leiders', zijn vooral bezig met het zoeken naar antwoorden op de vraag: hoe voorkomen we dat Wilders met zijn ongenuanceerde gebral steeds meer aanhangers wint? Dat antwoord hebben ze al gauw:  neem een klein beetje van Wilders' ideeën over. 'We' hebben 'op Facebook' gelezen dat de vluchtelingen hierheen komen om van onze gezondheidszorg te genieten. Nou dan ga je als verantwoordelijk 'leider' toch op die zorg beknibbelen.

Die vluchtelingen pikken 'onze' banen in. Die banen waren er al lang voordat de vluchtelingen kwamen. Waarom hebben 'wij' dat werk niet gedaan?

Er zijn niet voldoende betaalbare woningen voor Nederlandse woningzoekenden én vluchtelingen. Ik vermoed dat er veel bouwondernemers en bouwvakkers zijn die niets liever willen dan woningen bouwen. Ook duurdere woningen, zodat de mensen die nu in (voor hun) te goedkope woningen zitten, kunnen doorstromen.

Wat ik maar zeggen wil: er is niet zo zeer behoefte aan leiderschap, maar aan degelijke voorlichting op basis van feiten i.p.v. vooroordelen en aan voldoende woningen. Een beetje solidariteit kan ook geen kwaad. Als Wilders hier aan de macht komt, hoop ik dat ze in België en Duitsland wat gastvrij zijn.