maandag 17 augustus 2009

Complimentje

Volgend jaar hebben we weer gemeenteraadsverkiezingen. Geert Wilders was al op pad gegaan in diverse gemeenten waar zijn aanhang groot is om voor elkaar te krijgen dat in die gemeenten zijn PVV aan die verkiezingen zou meedoen, maar - voor Wilders - helaas: behalve in Den Haag en Almere krijgt hij nergens voldoende mensen op de been die op - volgens Wilders - capabele wijze het gedachtegoed van de PVV in die gemeenten zouden kunnen uitdragen.

Ik doe het niet graag, maar ik zou Wilders een complimentje willen geven: als je voor een bepaalde klus geen geschikte mensen kunt vinden, moet je er niet aan beginnen. De wederwaardigheden van de LPF in de Tweede Kamer waren daar een treffend voorbeeld van.

Uit het besluit van Wilders kun je ook een andere conclusie trekken: de ideeën van Wilders spreken veel mensen aan, maar óf die mensen zijn te beroerd om daar verder een poot voor uit te steken, óf ze zijn echt totaal ongeschikt voor het bedrijven van politiek. Nu is het geen schande om ongeschikt voor het politieke handwerk te zijn. Ik vind mezelf daar ook niet geschikt voor. Maar een van de kenmerken van PVV-aanhangers is dat ze vinden dat 'de politiek' niet genoeg luistert naar 'het volk'. Nu krijgen ze de kans om hun eigen stem te laten horen, Wilders wil ze graag een cursus geven om dat op de juiste wijze te doen, maar nee hoor. Dat kost tijd. Daar moet je voor nadenken. Nadenken is nou precies het laatste wat PVV-stemmers willen doen. Die vinden dat ze genoeg gedaan gedaan hebben als ze tot in den treure een paar simpele kreten herhalen.
x