zondag 21 september 2014

Zappen

De afgelopen dagen beloofde Nederland 1 (sorry, NPO1) mij voortdurend een "zaterdagavond zonder te zappen". Dat zag ik wel zitten, dus na het NOS-journaal keek ik naar "Vive la Frans". Frans Bauer (hij schijnt een bekende zanger te zijn) ontving op een camping in Frankrijk Herman den Blijker, die redelijk schijnt te kunnen koken. Dat deed hij ook, op een soort campinggaz en een barbecue. Maar gelukkig ging het niet alleen over koken. Ze reden ook nog eens op een Solex tegen de Mont Ventoux (een beroemde col in de Tour de France, waar veel Nederlandse mannen graag een keer tegenop fietsen) op. Bovendien bekende Herman, die eigenlijk nooit zo gek op kinderen was, dat zijn zoontje (zes al weer) veel voor hem betekende. Dat is toch prachtig!

Daarna kwamen de 'Golden Oldies' aan bod, een groep van 26 zingende 70-plussers, die onder leiding van Ruben Nicolai op weg is naar Berlijn. Op de weg daarheen brengen zij voor Duitsers die dat horen willen oude en nieuwe tophits ten gehore, al of niet in samenwerking met Duitse bands. Ook hier was ruime aandacht voor 'human interest'. Een van de zingende mannen skypte met zijn vrouw, die vanwege chemotherapie niet mee kon. Hij had wel bij haar thuis willen blijven, maar zij wist hoe graag hij die reis wilde maken. Een vrouw pinkte een traan weg toen ze vertelde dat haar zoon van 63 was overleden. Het is wel duidelijk dat het bij de NPO op zaterdagavond niet alleen maar lachen, gieren, brullen is.

Vervolgens was de beurt aan Koefnoen. Ik kom er eerlijk voor uit: toen ben ik gaan zappen. Ik schijn tot dat kleine groepje Nederlanders te behoren dat maar niet kan lachen als die van Koefnoen bezig zijn. Het zal wel aan mij liggen.

Om half elf ging ik toch weer terug naar NPO1, want ik ben een trouw volger van het eredivisie voetbal. Veel hoogstaand voetbal viel er helaas niet te zien, maar er was ook nog een 'gewone' Studio Sport met o.a. honkbal, een sport waar ik ook graag naar kijk.

Volgende week zaterdag ga ik naar een film kijken. Hoef ik ook niet te zappen.