woensdag 29 februari 2012

Record

Wat moet je doen als je nergens goed in bent  en toch wereldbekendheid wil krijgen? Dan bedenk je iets, waarmee je in het 'Guinness Book of Records' komt te staan of je verbetert een of ander onzinnig record dat er al in staat. Ik heb nooit geweten dat een stel Belgen ooit het wereldrecord (vallende) dominostenen met (550) matrassen gevestigd had. Die matrassen werden overeind gehouden door ze aan de rug van een mens te bevestigen. Die mensen werden op een rijtje gezet, de eerste werd omgeduwd en je kunt je voorstellen wat er gebeurde. Een fantastische prestatie! Maar het kan nog veel beter: in New Orleans is het record op 850(!) menselijke dominostenen gebracht.

Ik vind het hartverwarmend dat, hoe slecht het ook gaat (en na Katrina kunnen ze daar in New Orleans over meepraten), de menselijke geest toch steeds weer opveert en bovenmenselijke prestaties weet te leveren. En als het niet iets is, waarmee je het Guinness Book of Records haalt, kun je er nog altijd een filmpje van maken en dat op YouTube zetten, Voor je het weet heeft jouw filmpje een paar honderd duizend 'hits' en dat is toch ook een zeer eigentijdse vorm van bekendheid verkrijgen, zonder er al te veel voor te doen.

Ik doe al jaren mijn best om enigszins bekend te worden, door hier elke dag iets te schrijven wat anderen interessant genoeg vinden om te lezen, maar meer dan twintig lezers op één dag levert het zelden op. Alles bij elkaar heb ik nu wel zo'n 1700 blogs geschreven, maar dat is bij lange na nog geen record. Nou ja, met onbekendheid kan ik eigenlijk best leven.
x