maandag 3 juni 2019

UITSLAG

Al weer een paar weken geleden schreef ik hier over twee onderzoeken aan mijn longen, een bronchoscopie  en een PET-scan. Het resultaat van de PET-scan had ik al gehoord: geen duidelijke uitslag, nog een keer een CT-scan.

Pas later realiseerde ik me dat ik nog geen uitslag gehoord had van die bronchoscopie. Ik had geen zin daarover weer te bellen en besloot te wachten tot ik de uitslag van die CT-scan zou krijgen.

Tijdens die bronchoscopie werd er wat vocht in mijn longen gespoten, dat er ook weer direct met een borsteltje uitgehaald werd voor nader onderzoek. Vorige week  vrijdag kreeg ik bericht dat ik bij Mijn OLVG een uitslag kon zien. Die luidt: Bronchusbrush rechter bovenkwab: geen aanwijzingen voor maligniteit of ontsteking. In gewoon Nederlands: niets kwaadaardigs te zien.

Ik loop me nog steeds niet voortdurend zorgen te maken, maar zo'n conclusie lees je toch graag. Die nieuwe CT-scan wordt 26 juni gemaakt. De uitslag volgt op 3 juli. Vóór die tijd ga ik nog naar het BovenIJ ziekenhuis. A.s. vrijdag krijg ik daar een nieuwe rechterheup. Daarna nog een dag of zeven, acht naar een verpleeghuis voor revalidatie, gevolgd door revalidatie thuis. Ik kijk er heel erg naar uit dat ik na het wakker worden nog even in bed kan blijven liggen zonder pijn in de heup en dat ik niet meer elke dag vier keer 1000 mg paracetamol en twee per dag 50 mg tramadol  hoef te slikken.