dinsdag 14 april 2015

BEWEGEN

Sinds enkele weken bezoek ik een fysiotherapeute die mij leert beter te ademhalen. Dat is niet alleen goed voor mijn longen, maar ook voor mijn algemene conditie. Zij  legt er ook voortdurend de nadruk op dat ik zo veel mogelijk moet bewegen. Zij ziet gelukkig wel in dat lopen momenteel niet mijn favoriete manier van bewegen is, omdat dan mijn rug gaat protesteren. Fietsen is een goed alternatief, maar het stukje heen en weer naar AH zet niet echt aan en het weer nodigt ook niet altijd uit tot een flink eind fietsen. Dan moet ik dus thuis fietsen, waarvoor ik, dacht ik, zo'n hometrainer zou moeten aaanschaffen. De prijs voor zo'n apparaat komt al gauw in de buurt van € 200,00 en zo'n ding in je huiskamer is geen gezicht.

Tijdens de sessie van vorige week zei de fysiotherapeute dat ik even moest gaan fietsen op de 'stoelfiets'. Wat is nu weer een stoelfiets? Zie hier:


Je zet dat ding voor de stoel waarop je zit en je gaat trappen.


In een hoekje in de huiskamer valt het ding nauwelijks op en terwijl je oefent kun je dus rustig naar de tv kijken. En het kost minder dan € 50,00

Weer of geen weer, ik kan fietsen wanneer en zo lang als ik wil.