woensdag 19 maart 2014

Voortgang

Het is inmiddels al weer twee weken geleden dat ik mijn ribben kneusde. Het is dus tijd voor een voortgangsrapportage. Gelukig kan ik melden dat het beter gaat. Vier keer per dag slik ik twee paracetamollen, waarvan drie keer in combinatie met codeïne. Ik heb dus niet meer constant last van pijn.

De kneuzing zit voornamelijk aan de linkerkant, maar ik kan mijn linkerarm al weer bewegen zonder dat dat tot veel extra pijnscheuten leidt. Het in bed gaan liggen en weer opstaan gaan een stuk beter, evenals het een nachtje liggen,

Ik kan de afgelopen twee weken beschouwen als een soort voorbereiding op wat me mogelijk te wahten staat als ik echt oud wordt (over een week ben ik 75) en afhankelijk van mantel- en thuiszorg. De mantelzorg is nu nog beperkt tot het halen van boodschappen en het vullen en leeghalen van de was- en droogmachine. Ik durf nu nog niet op de fiets te stappen om weer zelf boodschappen te doen. Een onverwachte beweging kan tot een pijnscheut leiden en die weer tot een volgende onverwachte beweging die tot ongelukken leidt. Ik ben de laatste tijd al vaak genoeg gevallen.

Voor een kneuzing van de ribben staan vier tot zes weken. Ik heb goede hoop dat ik er met vier weken wel vanaf ben.
x