dinsdag 5 januari 2016

BROODJE

De huidige popmuziek heeft niet mijn belangstelling. Dat zal wel aan mij liggen, maar het betekent ook dat ik nauwelijks weet welke artiesten tegenwoordig populair zijn, laat staan dat ik namen ken van dj's.

Dankzij Het PAROOL weet ik nu dat ene Theo Nabuur een dj is, die optreedt onder de naam 'Mental Theo'.

Een van de manieren om bekend te worden en/of te blijven is veel twitteren. Theo twittert dus ook. Het PAROOL citeer een van zijn tweets: Helden actie van Captain @klm op vlucht naar Singapore!! Snelle noodlanding voorkomt sterfgeval van klein kindje aan boord! KL835.

Het woord 'held' is nogal aan inflatie onderhevig. Je bent tegenwoordig al een held(in) als je een cruciaal doelpunt scoort, of wat harder loopt, fietst of schaatst dan andere deelnemers, vooral als die andere deelnemers geen Nederlanders zijn.

De algemene definitie van held is volgens van Dale: iem. die niet bang is, die het ge­vaar niet vreest. I.c. is de held een piloot van een KLM-vliegtuig naar Singapore, die uitweek naar het vliegveld van Boekarest omdat er een ziek kind aan boord was. Met het vliegtuig of de bemanning was dus niets aan de hand. Wat is er dan zo heldhaftig aan die landing?

Theo maakt er in zijn tweet helemaal een potje van. Niet alleen was er geen sprake van heldendom. De 'noodlanding' heeft geen sterfgeval voorkomen: 'Het kind schijnt een hartstilstand te hebben gehad', zei Nabuurs tegen RTL Nieuws. 'Een dokter aan boord heeft met behulp van medische apparaten het kindje weer bij laten komen.'

Dankzij de social media zijn er nieuwe mogelijkheden bij gekomen voor het ontstaan en verspreiden van Broodjes Aap.

PS
Het heeft al een paar nachten gevroren in het noorden van het land. Waarom is er nog niet geschreven/gesproken over een mogelijke Elfstedentocht?