donderdag 1 oktober 2015

MOVIE

Op 21 september jl. werd er zeer enthousiast over gedaan bij DWDDrrrrr: J.Kessels The Movie. Het was zelfs de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, dus gefundenes Fressen voor Matthijs van Nieuwkerk. Halina van Rijn, die dag de 'tafeldame' en zelf ook een groot actrice voor het aangezicht des Heren, kon niet wachten met de film te zien. Er wordt ook nog eens een hoofdrol in gespeeld door Frank Lammers, bekend van Michiel de Ruyter en Jumbo.

Gisteren las ik in Het PAROOL  een recensie van de film. De kop boven het artikel zegt al genoeg: J. Kessels is een ranzige Flodder voor (pseudo)intellectuelen (**). Nu was 'Flodder' al behoorlijk ranzig, dus eigenlijk is "ranzige Flodder" een pleonasme. Als je een film maakt die, als ik het goed begrijp, voor een belangrijk deel op de Reeperbahn van Hamburg (de hoerenbuurt) speelt, hoef je niet gek veel moeite te doen om er een ranzige film van te maken.

Ene Richard Dreijer schreef over de uitzending van DWDDrrrrr bij Facebook: "Was super met mooie promo voor de film!" Matthijs had zijn werk weer goed gedaan.