maandag 13 april 2015

WERKWOORD

Tongen tussen de kattenbrokken bij de eerste Disco Boodschappen. Dat was een kop in Het PAROOL. Ja, poesen houden van vis, dus waarom zouden er geen tongen bij de kattenbrokken liggen? Moet je daar een heel artikel aan wijden?

'Tongen' is niet alleen een zelfstandig naamwoord, het is ook een werkwoord. Tongzoenen tussen de kattenbrokken, dus. Waar slaat dat nu weer op?

De Dirk van den Broek aan het Marie Heinekenplein stelde zich gisteravond dapper open voor de eerste Amsterdamse Disco Boodschappen. Toegang was verboden voor mensen zonder gastenlijstplek, of boodschappenlijstje.

Tussen de kattenbrokken en het bleekmiddel wordt om tien over tien al flink getongd.

(...) Vijfhonderd mensen, en misschien wel een paar meer, stonden vanavond vanaf negen uur te wachten voor een dichte Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein. De deelnemers aan de eerste supermarktdisco zijn goed ingedronken en hebben er zin in. Jongens en een meisje staan te dansen in de passage om ze nog verder op te zwepen.


Het Marie Heinekenplein ligt tegen de Heineken Experience aan. Harde muziek tijdens je boodschappen is natuurlijk weer een andere 'Experience' dan de gebruikelijke Muzak die de supermarkten te bieden hebben. Als deze Disco Boodschappen een (commercieel) succes blijken te zijn, gaan de supermarktketens natuurlijk tegen elkaar opbieden. Voor je het weet staat DJ Testo bij AH en Armin van Buuren bij Jumbo. LEUK!