zondag 25 januari 2015

Paniek

Gisterochtend belde ik om 07:00 uur de NS, om de assistentie te regelen bij het instappen in de interrcity van 11:01 uur naar Amsterdam. Een dame vertelde mij dat ze geen enkele garantie kon geven voor zo'n regeling want vanwege de sneeuwval  viel er abslouut niet te zeggen welke trein wel zou rijden en welke niet. "Probeert u het over een uurtje nog eens." Oftewel: enige sneeuwval had weer eens voor paniek gezorgd bij de NS.

Ik belde dus om 08:00 uur opnieuw en kon zonder veel problemen een afspraak maken voor de trein van 11:01 uur. Vervolgens maakte ik een afspraak voor een Regiotaxi die mij en mijn scootmobiel baar het station zouden brengen. Dat ging prima, dus toen kon ik ook een taxi van Amstelstation naar huis regelen. Inmiddels lag er al een flink pak sneeuw in Oosterbeek (en omgeving, nam ik aan).

De Regiotaxi verscheen op tijd. Op weg naar het station deed zich een alleraardigst incident voor. We passeerden een (trolley)bus, die duidelijk met pech langs de weg stond. Bij een bushalte een eindje verder stond een drietal vrouwen in de kou op de volgende bus te wachte. De chauffeur stopte en nodigde de vrouwen uit  in zijn taxibusje te stappen, dan konden ze in ieder geval meerijden tot het station. De vrouwen waren, terecht, enthousiast.

Ik was ruim op tijd op het station en besloot eerst een cappuccino te gebruiken bij Julia's. Daar werd mij verteld dat er was omgeroepen dat er tot 12:00 uur geen enkele trein zou vertrekken. Rond 11:00 uur ging ik naar een loket om te vragen wanneer de eerstvolgende trein naar Amsterdam vertrok. Dat bleek dat die van 11:01 zijn, maar die haalde ik niet meer. Vertrouw dus ook nooit op medereizigers. In allerijl werd voor mij assistentie bij de trein van 11:31 uur geregeld en zou ook de assistentie op Amsterdam Amstel verwittigd worden van de verandering. Ik zegde de taxi in Amsterdan af en zei dat ik vanuit de trein, mocht ik daar eenmaal mee reizen, opnieuw een bestelling zou plaatsen.

Vanf 12.31 uur verliep de reis normaal. Met een lichte vertraging bereikte ik Amsterdam Amstel en de taxi daar was ook nog eens op tijd. Om 13:45 uur was ik thuis. Een uur of tweeënhalf later kwamen mijn zus en schoonzus om te genieten van de door mij bereide snert. Die viel zeer in de smaak.