donderdag 10 oktober 2013

Tour

Er zijn diverse goede redenen om een bezoek aan Amsterdam te brengen. In Het PAROOL lees ik dat er een, voor mij totaal onverwachte, reden bijgekomen: Amsterdam heeft er een nieuwe attractie bij. Excursiebureau van Aemstel Produkties organiseert vanaf deze week een rondleiding langs plekken die iets te maken hebben met Badr Hari.  Badr Hari is bekend  geworden door het feit dat hij de vrouw van Ruud Gullit heeft overgenomen en omdat hij zijn kickbokscapaciteiten ook wel eens buiten de ring wil toepassen. 'We doen dit omdat Badr Hari hot is en wij altijd op zoek zijn naar originele tours door Amsterdam', zegt organisator Raoul Serrée.

Ik wilde hier al schrijven: 'Waarom geen tour georganiseerd rond het leven van Holleder?' Maar op de website van Aemstel Produkties las ik dat het nog gekker kan: de Liquidatietour. "Na het bekijken van een video over Holleeder gaat u op stap. Per fiets begeleidt rechercheur u naar de donkerste plekken van Amsterdam. Bij welk stoepje werd de aanslag in de Bloedstraat gepleegd, waarom moest Yab Yum dicht en wat voerde Taartman in zijn schild?" Dit bedrijf is de aangewezen organisator van een bedrijfsuitje, "maar ook voor een familieuitje of een vrijgezellenfeest in Amsterdam."

Ik zou niet dood gevonden willen worden bij een vrijgezellenfeestje, maar als je zo'n feestje toch wil houden,kun je dat het beste door Aemstel Produkties laten organiseren, lijkt me.
x