vrijdag 26 december 2008

Kerstdag

Was het gezellig gisteren? Nee, ik ga niet weer zitten zeuren over al het gedoe rond de kerst. Ik weet heus wel dat er genoeg mensen zijn voor wie het gewoon een leuke dag was, al of niet in gezelschap van wie dan ook.

Qua 'Beggartalk' zat ik met een probleempje: de digitale kranten gaan gewoon door, dus die had ik allemaal kunnen afschuimen, op zoek naar een bericht dat mij tot een reactie zou kunnen verleiden. Maar in de goeie ouwe tijd had je op deze dagen ook geen krant en ik besloot weer eens ouderwets te zijn. Ik heb dus geen kranten gelezen.

Op tv waren twee vaste items: de kersttoespraak van Onze Majesteit en de zege 'Urbi et Orbi' van de Heilige Vader. Die heb ik ook maar weer aan mij laten voorbijgaan, maar ze zullen de algemeen geaccepteerde gemeenplaatsen ongetwijfeld weer keurig netjes op een rij hebben gezet.

Tja, wat nu? Zal ik het dan maar eens gewoon over mezelf hebben? Rond half zeven (vanochtend dus) zat ik bij mijn mok thee een paar webpagina's te updaten. Rond half acht, bij de eerste koffie at ik een minikerststol. Niet omdat het kerst was, maar ik vind die dingen heerlijk en de rest van het jaar zijn ze nou eenmaal niet te krijgen. Tegelijkertijd zat ik, op de monitor van mijn pc, naar het tweede deel van een mini-tv-serie (op dvd) te kijken, waarvan ik woensdagavond het eerste deel had bekeken: 'The Stand', naar een horrorverhaal van Stephen King. Zoals in talloze verhalen door de eeuwen heen, zo ook in de Bijbel, gaat het uiteindelijk om een simpel gegeven: de strijd tussen Goed en Kwaad. Toen gisteren tegen middernacht op Nederland 3 Frodo, met onvrijwillige hulp van Gollum, de Ring vernietigde, had ook het Goede weer overwonnen. De les is ook altijd even duidelijk: het Goede wordt je niet op een presenteerblaadje aangeboden. Het is wel jammer dat we niet allemaal hetzelfde denken over Goed en Kwaad.

Na de lunch (cornflakes met yoghurt) ben ik weer eens wat gegevens over de bezoekers aan mijn site bij elkaar gaan harken. Zeer opmerkelijk vond ik dat er op woensdagavond (kerstavond dus) na zeven uur geen bezoeker is geweest. Dat is daarom opmerkelijk, omdat gemiddeld bijna 30% van de 'woensdagbezoekers' tussen zeven uur en middernacht langskomt. Hier ligt een mooi onderwerp voor wetenschappelijk onderzoek: is er een relatie tussen kerst en internetten?

Dat gedoe met cijfertjes vind ik wel leuk - anders deed ik het niet - maar ik word daar wel duf van. Dus daarna ben ik een dutje gaan doen.

Om half vijf was ik weer 'bij' genoeg om aan de mezelf toegestane biertjes te beginnen. Van het bezoek van mijn zussen op zondag had ik nog knabbeltjes overgehouden, die ik opgemaakt heb. (Normaliter drink ik wel bij het eten, maar eet ik niet bij het drinken.) Om het extra feestelijk te maken heb ik weer eens wat afleveringen van 'Fawlty Towers' (op dvd) bekeken.

De hachee was, althans naar mijn smaak, uitstekend. Ik moest nog één keuze maken: met macaroni of met aardappelpuree? Vanwege het gemak koos ik voor het eerste. Tijdens het eten heb ik tv gekeken: 'Kinderen voor Kinderen Megaspektakel 2008'. Waarom daarnaar? Waarom niet?

Na het journaal heb ik een film op tv bekeken. Die staat, onbedoeld, niet bij het lijstje van gisteren. Ik bekeek de programma's nog eens en merkte hem toen op: 'While you were sleeping', een "romantische komedie". Het is een onderhoudend niemendalletje. Ik keek ernaar omdat Sandra Bullock er de hoofdrol in speelt. Zij is geen 'groot' actrice, maar wel een leuke. Dus ik kijk graag naar films waarin zij speelt.