maandag 15 maart 2010

Jongeren

Wordt er nou nog niet genoeg aandacht besteed aan de jongeren? In de Volkskrant lees ik dat BNN serieus van plan is een jongerenpartij op te richten - Lijst 0 - die op 9 juni aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer gaat meedoen. BNN vindt dat de bestaande partijen in Den Haag het belang van jongeren teveel laten ondersneeuwen. Wel ja, waarom geen partij voor linkshandigen? Er schijnt ook al een partij te willen meedoen die het gratis downloaden van muziek bepleit. Waar haalt Lijst 0 op zo korte termijn een paar bekwame kandidaten vandaan om hun deelbelangetjes te vertegenwoordigen? BNN komt ook vanaf 9 april met een tv-programma dat 'Lijst 0' heet. Hebben ze nog twee maanden om die naam er bij de doelgroep in te rammen.
X

Duidelijk

Hebben ze bij de Volkskrant of het ANP mijn Beggartalk van afgelopen donderdag, 'Geweld', gelezen? Je zou het haast denken. In dat blog suggereerde ik het doden van vrouw en kinderen geen 'gezinsdrama', maar gewoon moord te noemen. Gisteren was het weer zover, niet in Nederland, maar vlak over de grens in België. Daar schoot een man zijn vijftienjarige zoon dood.Het lukte hem niet ook zijn ex-vriendin te doden, wel een gewaarschuwde agent.

In het persbericht staat: Bij een gezinsmoord in Bilzen, net over de Belgische grens bij Maastricht, is zondag een agent doodgeschoten. De schutter had kort ervoor al zijn vijftienjarige zoon vermoord in het dorpje Vlijtingen en doodde uiteindelijk zichzelf. Dat is tenminste duidelijk.
x