zaterdag 11 februari 2017

WIJZIJNNL

"Nederland, maak je los uit de traditie van Brexit en Trump."
Dat valt te lezen in een paginagroot Manifest, dat in de Volkskrant geplaatst is door Lodewijk Asscher en andere "maatschappelijk betrokken Nederlanders", aldus het 'Verkiezingsblog' van de Volkskrant.

"Nederland is van ons allemaal. Onze vrijheid, onze rechtsstaat, onze verzorgingsstaat. Ze zijn er voor ons allemaal." Als je dat leest, dan kan je haast niet anders meer dan in maart op de PvdA stemmen. Wervender kan haast niet.

Ik begrijp alleen dat "traditie van Brexit en Trump" niet. Volgens 'van Dale' is traditie een "oude gewoonte van een (grote) groep mensen". Ik ken geen oude Nederlandse gewoonte die iets met een Britse politieke gebeurtenis en een maffe Amerikaanse president te maken heeft. Mij staat wel bij dat de laatste tijd Geert Wilders vaak in één naam genoemd wordt met Brexit en Trump. (En met  Marie le Pen en AfD.) Maar in het Manifest wordt de naam van Geert Wilders niet genoemd. Dat deed Lodewijk trouwens gisteravond wel bij Jinek, waar het zijn beurt was in de zendtijd voor politieke partijen.

Geert Wilders moet overigens nooit meer zeuren over 'linkse media'. A.s. zondag is hij een uur lang in zijn eentje te gast bij 'WNL op zondag'. Ik ben bang dat dat meer effect heeft dan de wazige paginagrote verhalen van Mark Rutte en Lodewijk Asscher.


1 opmerking:

  1. Het zal morgen gewoon het gebruikelijke geraaskal van Wilders worden over de islam, misschien zelfs nog een beetje zorg als het mee zit, maar dat onderwerp is inmiddels genoeg uitgekauwd. Belofte maakt schuld en we wachten maar een nieuw kabinet af. Waarschijnlijk blijft alles gewoon bij het oude. Eerst maar even afwachten wie de scepter gaat zwaaien.

    BeantwoordenVerwijderen