maandag 5 juli 2010

SMS

Een ANP-bericht in de Volkskrant: Telecombedrijf KPN heeft kort na afloop van de WK-wedstrijd Nederland-Brazilië 800.000 sms'jes verwerkt per 5 minuten. Ik weet niet wat ik onder "kort na" moet verstaan, maar laten we nou eens zeggen: tot en met een kwartier na afloop van de wedstrijd. Dat druppelt nog wat na. Het lijkt me safe aan te nemen dat er dus via KPN zo'n drie miljoen sms'jes zijn verstuurd naar aanleiding van die diep ingrijpende gebeurtenis. Ik weet niet wat het marktaandeel van KPN is, maar je kunt er denkt ik zo nog een paar miljoen sms'jes bij optellen die verzonden zijn via Telfort, Vodafone etc.

Nu denk ik dat de meeste van die miljoenen sms'jes door de ene voetballiefhebber verstuurd zijn naar de andere. Vrijwel alle voetballiefhebbers zullen zelf naar die wedstrijd gekeken hebben, of naar het radioverslag hebben geluisterd.  Ik kan me moeilijk voorstellen dat miljoenen liefhebbers niet in staat waren om zelf kennis te nemen van het verloop en de uitslag van de wedstrijd en dus een familielid of vriend gevraagd hadden: "Stuur mij meteen na afloop van de wedstrijd even een sms'je met de uitslag."

Wat zou nou de inhoud geweest zijn van al die sms'jes? Ik kan het ook niet helpen: ik vraag me soms de gekste dingen af. Hieronder geef ik een aantal mogelijkheden. Het zijn citaten, maar uiteraard niet van sms'jes.

Ik zeg wereldkampioen! En nu (meer) bier!
Jaaaahooooor! We zijn er weer bij!
dat was ff spannend zeg, geweldig!
OLÉ OLÉ OLÉ OLÉ !!!!!
un-fucking-believable...
ORANJE BOVEN ORANJE BOVEN OLE OLE OLE!!!!!
WHOEEEEEHOEEEEE JAAAAAA WAAAAAA YES YES YES OEH OEH OEH OEH OEH OEH
YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEST
:D :D :D
OKAAAAAAAAYYYYYY DAN!!!!
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM ooh wat voelt dit goed :)

Zo'n wedstrijd maakt heel wat creativiteit los. En dan te bedenken dat nog minstens zo veel miljoen mensen hun eitje ook nog bij Twitter kwijt moesten.
x