woensdag 3 augustus 2011

Demoniseren

Al eerder heb ik hier opgemerkt: Wilders heeft zelf gezegd dat hij vaak bewust "grof en denigrerend" te werk gaat. Hij doet maar. Maar Wilders kan het absoluut niet hebben dat anderen eerst nadrukkelijk opmerken dat hij op geen enkele manier verantwoordelijk kan worden gehouden voor wat één Noor deed en vervolgens vinden dat Wilders een van de mensen is die een politiek klimaat hebben geschapen waardoor individuen, zoals in Noorwegen, tot actie kunnen overgaan, zoals het in Trouw wordt uitgedrukt. Die mensen zijn aan het DEMONISEREN, vindt Wilders.

De uitdrukking 'demoniseren' kwam in zwang ten tijde van de opkomst van Pim Fortuyn. Die kreeg ook nogal wat kritiek van 'links' te verduren. Wil Wilders nu zeggen: "En kijk eens hoe het met Fortuyn is afgelopen"?

Ik vind het ronduit verwerpelijk dat er mensen zijn die Wilders bedreigen. Net zo verwerpelijk als de opvattingen van Wilders en de manier waarop hij ze naar buiten brengt. Maar hij moet niet ineens de vermoorde onschuld gaan spelen als anderen hem op serieuze wijze ter verantwoording roepen en niet eens grof en denigrerend zijn. Het wordt langzamerhand zelfs hoog tijd dat Wilders zelf eens aan een serieus debat deelneemt, met argumenten in plaats van niet onderbouwde 'kreten'.

Ik heb nog een Angelsaksisch advies voor Wilders: "If you can't stand the heat, get out of the kitchen!"
x