vrijdag 14 juni 2013

Record

Het bestaan van de ‘Guinness World Records’ heeft ertoe geleid dat allerlei mensen als ze even niets anders te doen hebben, of gewoon in een melige bui zijn, gaan zitten bedenken wat voor onzinnig wereldrecord zij nu weer eens kunnen vestigen of verbeteren. Het PAROOL schreef over zo’n record: het wereldrecord ‘skinny dipping’. Skinny dipping is de Amerikaanse aanduiding voor naakt te water gaan. Op het naaktstrand van Zandvoort wordt vrijdag (vandaag dus) een poging gedaan het wereldrecord skinny dippen te verbreken. Het is de bedoeling dat om 17 uur honderden blote deelnemers de zee in rennen. Het initiatief komt van een groep Amsterdamse studenten. Het huidige record werd in 2011 in Wales gevestigd. Niet minder dan 413 mensen gingen in hun blote kant het water in.

Het idee om dat record te verbeteren kwam van een aantal Amsterdamse studenten. 'Het begon allemaal in oktober 2012', vertelt Anna Hoefnagels, woordvoerder van de groep. 'We zaten met drie mensen bij elkaar biertjes te drinken tijdens een studentenavond en bedachten toen dat we 'een' wereldrecord wilden verbreken. Al snel kwamen we erachter dat het wereldrecord skinny dippen maar op 413 mensen stond - gezet in Wales in 2011 - en dat leek ons makkelijk te verbreken'. Drankgebruik kan dus ook leiden tot het willen verbeteren van stomme wereldrecords.

Wat die studenten niet schijnen te weten is dat wanneer het een beetje zomer is en mooi zonnig weer op diverse naaktstranden langs de Nederlandse kust ik weet niet hoeveel blote mensen liggen die, als het zeewater inmiddels een aangename temperatuur heeft, ook het water in te gaan.Het gaat niet georganiserd en neit op één plek, maar ik ben er zeker van dat op diverse momenten (veel) meer dan 413 mensen bloot te water gaan. Dat wereldrecord van die Welshmen en -women is dus al lang verbeterd (als ze het ooit al in handen hebben gehad.) 

PS
Vandaag heb ik precies acht maanden niet gerookt..
x