maandag 10 februari 2014

Gelukkig

Uiteraard besteedden de kranten uitgebreid aandacht aan het goud, zilver en brons (1, 2, 3) van de Nederlandse schaatsers op de 5000 m. Op de Internetversie van de Volkskrant kun je online reageren op de artikelen in de krant. Dit was een van die reacties.: z i e l s g e lu k k i g met Sven, Jan en Jorit.

Hoe zit je in je vel, als je door de uitslag van een schaatswedstrijd niet zomaar een beetje blij, maar 'zielsgelukkig' wordt. En dat was zaterdag al. Hij of zij heeft gisteren Ireen Wüst ook nog eens goud op de 3000 m zien behalen. En toen werden de medailles uitgereikt voor de 5000 mannen. Ze werden uitgereikt door niemand minder dan het erelid van het IOC, Willem-Alexander. Tijdens het Wilhelmus gingen er drie rood-wit-blauwe vlaggen omhoog. KIPPENVEL!

Sorry hoor, ik heb niet zo gauw last van kippenvel. Het Wilhelmus heb ik eerder gehoord en ik heb eerder drie Nederlandse vlaggen omhoog zien gaan. (Nagano 1998, 10.000 m.) En laat ons niet vergeten dat Cheryl Maas er bij het slope style snowboarden niets van terecht bracht.

Voor mij was het hoogtepunt van de zondag het feit dat Vladimir Vladimirovich Putin, president van de Russische federatie, hoogstpersoonlijk naar het Holland Heineken Huis kwam om Ireen Wüst te feliciteren. Dat had hij vast niet gedaan als wij niet met zo'n 'zware' regeringsdelegatie naar Sotsji waren gegaan.
x