zaterdag 25 juni 2011

Misverstand

Deze foto werd wereldwijd verspreid: een jongeman ligt rustig zijn vriendin te kussen tussen de gevechten door tussen de aanhangers van twee hockeyclubs in Vancouver.

Een compleet filmpje op YouTube laat inmiddels zien dat ze daar helemaal niet voor hun plezier lagen. Het stel was door de politie omver gelopen en de man deed niet meer dan haar tegen het geweld beschermen.

Dat weten we dus nu. Maar een bericht in de Volkskrant voegt daar nog wat bij. Het koppel kon miljoenen dollars verdienen door zich over dit incident te laten interviewen. Wat voor nieuws kunnen zij in godsnaam nog over dat incident vertellen? En is dat miljoenen waard? De man wilde daar eerst niets van weten, maar schijnt zich herbezonnen te hebben. Max Markson, een beroemde zogenaamde celebrity agent, bevestigde al dat de twee hem hebben ingehuurd om hun opties op geldgewin te bekijken (...) en regelde al een lunch voor hen met de voormalige Britse premier Tony Blair eind juli in Australië. Volgens Markson zit er ongeveer 7,5 miljoen euro in voor Jones en Thomas. En Tony Blair kan ook nog een extra zakcentje verdienen.

Betalen RTL-nieuws en Hart van Nederland ook zulke bedragen? Dan ga ik naar de eerste de beste risicowedstrijd van de eredivisie. Via het internet ga ik de zaak eerst wat opstoken, anoniem natuurlijk. Ik heb nog tijd zat om een grijzende dame van mijn leeftijd te vinden. In overleg met haar bedenk ik dan iets dat wij kunnen doen doen en dat, gezien de omstandigheden, uitzonderlijk is. Ik denk aan een spandoek ontrollen met de tekst: Elke voorbespreking heb z'n nabespreking. Is er iemand bereid een foto te maken?
x