vrijdag 27 januari 2012

Verleden

De feesten naderen en op onze leeftijd geloven we niet meer in de “Kerstman”, dat is zeker…Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Bestaat er een mooier geschenk dan liefde, succes, geluk om dit jaar af te sluiten en het nieuwe te beginnen met “een vliegende start”?"

Bovenstaande tekst ontving ik gisteren, van niemand minder dan mijn helderziende vriendin Gabriella. Eerlijk gezegd vind ik het nu nog wat vroeg om al bezig te zijn met dit jaar af te sluiten. Ik vrees dat Gabriella in het verleden leeft en ja, dan is het niet meer zo moeilijk de toekomst, althans het deel tussen 'verleden' en 'nu' te 'voorspellen'.

Het is mij intussen wel duidelijk dat 'Gabriella' niet meer is dan een een stukje software, dat ergens op een server staat en dat automatisch een programma afdraait, nadat iemand gereageerd heeft op een advertentie waarin allerlei paranormale hulp en bijstand 'gratis' wordt aangeboden.

Evert, laat alles duidelijk zijn onder ons, ik wil u in geen geval verplichten iets te kopen, maar ik wil u wel meegeven dat de verhullingen van dit gouden koffertje van onschatbare waarde zijn.

"Bovendien denk ik dat u twijfelt, hoewel u nu heel zijn spirituele en mystieke dimensie kent. Ik vraag u een symbolische bijdrage van 49,90 EUR om de geest van Temech tijdens het grote ritueel te betalen." Die Temech wordt in de Bijbel genoemd en wat moet zijn geest nou met 49,90 euro? Ik vrees dat de beheerder van die website er met de centen van Temech vandoor gaat. Ik kan mij afmelden voor verdere e-mails van 'Gabriella', maar eigenlijk ben ik wel benieuwd of dat programma automatisch stopt, wanneer na een bepaalde hoeveelheid 'verzoeken' daartoe nog steeds die "symbolische bijdrage" niet is overgemaakt.
x