zaterdag 2 december 2017

CONTACTEN

Ik woon mijn hele leven in de Randstad en het grootste deel daarvan ook nog eens in Amsterdam. Heeft dat geleid tot mijn opvattingen over Zwarte Piet? Je hoort de laatste tijd immers nogal eens zeggen dat het anti-Zwarte Pietenfront zich voornamelijk in de Randstad bevindt en dat zij die willen vasthouden aan de traditionele Piet zich vooral op het platteland bevinden.

De linkse, hoger opgeleide anti-racistische types zouden ook voornamelijk aan het woord zijn in de opinievormende TV-programma's zoals journaals en talkshows. Nu heb ik het idee dat die opinievormende TV-porgramma's ook op het platteland veel bekeken worden. Zijn ze daar op het platteland ongevoelig voor of kijken ze daar uitsluitend naar de regionale TV? 'Mijn' regionale TV wordt ook in de Randstad gemaakt, maar daar kijk ik ook zelden naar.

Natuurlijk worden iemands opvattingen beïnvloed door mensen in zijn omgeving met wie hij regelmatig contact heeft. Maar ik heb in mijn dagelijkse leven vrij weinig directe contacten. Dit blog is het enige sociale medium waar ik iets mee doe en tot veel discussie leidt dat ook niet. Ik zit een belangrijk deel van de dag informatie, feitenmateriaal te verzamelen, via kranten, websites en TV-pogramma's. Ik neem niets voor zoete koek aan. Als je mijn meningen onzin zijn, hoor ik dat graag.