dinsdag 6 januari 2015

Dapper

Frank de la Bey uit Deventer heeft al bijna 10.000 euro opgehaald voor het babymeisje dat eind oktober in een vuilcontainer in Nieuw-West werd gevonden. Dat las ik in Het PAROOL. De la Bey (...) besloot eind november een fonds voor het meisje op te richten. (...) Het fonds heeft de naam 'fonds voor een dapper meisje' meegekregen.

OK, je moet nooit te moeilijk doen over goede bedoelingen en natuurlijk heb ik teveel tijd om over dingen kritisch na te denken, omdat ik zo nodig elke dag een blogje moet schrijven. Aan de andere kant: ik kan het ook niet helpen dat sommige dingen me nu eenmaal opvallen. Volgens een eerder artikel in Het PAROOL was het meisje toen ze in de vuilcontainer werd gevonden 10 á 20 dagen oud. Dat is geen leeftijd waarop je je bezint op de omstandigheden waarin je verkeert en overweegt hoe met die omstandigheden om te gaan, waarop je besluit die omstandigheden onverschrokken tegemoet te treden.

Frank zit pas op de helft want hij wil 20.000 euro. Dat lukt misschien beter als je het meisje "dapper" noemt, zal Frank gedacht hebben.