maandag 25 maart 2013

RESPECT

Hoe zat het ook weer met dat 'RESPECT' op de voetbalvelden? Hoe lang is het nou geleden dat die grensrechter werd doodgeslagen en we allemaal ontzet waren? Daar gingen 'de politiek' en de KNVB wat aan doen. Ik geloof zelfs dat 'WIJ' er iets aan gingen doen.

En dan lees ik de Volkskrant. Een paar citaten uit de digitale krant van vandaag:

Scheidsrechter mishandeld door ouders

Bij een vechtpartij op een Haags voetbalveld is een scheidsrechter zaterdag mishandeld, aldus de politie zondag. De man zou toegetakeld zijn door ouders van voetballers van de clubs Laakkwartier en HMC.

In Amsterdam-Zuidoost liep zondag een jeugdwedstrijd van Geinburgia tegen Roda23 uit de hand. Volgens een woordvoerder van Roda23 werd de wedstrijd gestaakt na een vechtpartij waarbij veel mensen betrokken waren, onder wie de leider van het team.

Ook in Apeldoorn ging het dit weekend mis. Daar werden zaterdag twee spelers van 16 en 17 van een jeugdelftal gearresteerd na een vechtpartij tijdens een voetbalwedstrijd. Daarbij raakte een speler van 19 jaar gewond


Waarschijnlijk zijn niet alle incidenten in het afgelopen weekend aan de schrijvende en audiovisuele media gemeld. Tja, het zal nog wel even duren voordat alle beleidsvoornemens GEÏMPLEMENTEERD zijn en alle sporters, begeleiders en ouders zich het nieuwe beleid EIGEN hebben gemaakt. Gelukkig was er geen eredivisievoetbal dit weekend, dus er konden geen nieuwe slechte voorbeelden aan de lange rij worden toegevoegd. Het schijnt sowieso al een slok op een borrel te schelen als PSV niet speelt.