woensdag 6 januari 2016

BLOOT

Facebook is een Amerikaans bedrijf. De Amerikanen zijn een preuts volk, of het nu om tekst of om beeld gaat. Mark Rutte mag tijdens een persconferentie rustig "klootzak" zeggen en dat wordt nog uitgezonden ook, maar als Obama tijdens een persconferentie al de uitdrukking 'ass hole' zou gebruiken, zou dat tijdens de uitzending absoluut 'gebliept' worden.

Bloot kan natuurlijk helemaal niet op de Amerikaanse tv, d.w.z. bij de grote 'networks'.Bij de betaal-tv kan heel wat meer. Kijk maar naar series als 'Game of thrones'.

Facebook is een particuliere organisatie op het o zo vrije internet. Maar de normen van Facebook zijn ontzettend puriteins, gericht op hun meest conservatieve klanten. Dat ondervond, las ik in Het PAROOL, een Deense politica: Facebook heeft een Deense politica een reprimande gegeven, omdat ze een foto van het wereldberoemde standbeeld van de kleine zeemeermin (naar het bekende sprookje van Andersen) in Kopenhagen op het sociale netwerk wilde zetten. Het beeld zou te veel bloot tonen.


Je moet wel een ontzettende 'dirty mind' hebben als dit beeldje omwelvoeglijke gedachten bij je oproep.