maandag 29 april 2013

Illusie

Bij Trouw zijn ze er nu ook achter: Leuk feest voor iedereen is illusie staat als kop boven een artikel over het feest van morgen. Het waren niet eens de republikeinen die roet in het eten gooiden, maar het 'Koningslied' leidde tot felle polemieken waarin voor- en tegenstanders elkaar voor rotte vis uitmaakten - en erger. 

Probeer eens in één familie, of één  vriendengroep, of één wat voor clubje dan ook iets te organiseren dat werkelijk iedereen leuk vindt. Laat staan dat je ruim zestien miljoen mensen op één lijn krijgt, Je hoeft niet per se tot de culturele elite te behoren om dat lied een wanproduct te vinden.

In het NOS-journaal hoorde ik Eberhard van der Laan zeggen dat er twintig scenario's waren voor het veilig laten verlopen van alles wat er morgen georganiseerd wordt. Er zullen 1000 journalisten op de Dam aanwezig zijn, zodat de hele wereld getuige kan zijn van Nederlandse folklore en andere gekkigheid. Een unieke gelegenheid voor de spreekwoordelijke 'eenzame gek' om de aandacht op zichzelf en zijn persoonlijke problematiek te vestigen. 'Haren' heeft ons geleerd dat het een kleine moeite is een flinke rel te laten losbarsten. Waarom zou je naar een dancefeest in Alkmaar gaan, als je rotzooi kunt trappen op het Museumplein?

Ik zie het morgen allemaal wel op de TV.
x