zondag 17 april 2011

Koffie

In Het PAROOL van gisteren stond een foto met als onderschrift: Een vrouw geniet vrijdag alvast van een koffie van Starbucks. Het is Amerikaans, dus we nemen het over. Ik drink graag een goede koffie en die mag aan de sterke kant zijn. Ik heb twee vakanties in de VS doorgebracht en in mijn ervaring zijn daar maar weinig horecagelegenheden waar je goede koffie krijgt. Die krijg je wel bij Starbucks. Let wel: daar krijg je goede koffie, geen buitengewoon goede koffie. Er zijn talloze gelegenheden in Nederland waar je betere koffie krijgt.

De eerste Starbucks die ik hier tegenkwam is gevestigd in Station Sloterdijk. Daarvoor zat er een vestiging van 'La Place'. Die had ook goede koffie en een assortiment aan lekkere dingen erbij. Dat assortiment is bij Starbucks kleiner. Er is dus sprake van een achteruitgang.

Zoals gezegd: Starbucks is Amerikaans en wat 'de' Amerikaan goed vindt behoren wij hier ook goed te vinden en wordt ons door de strot geduwd. Nu is het nog wachten op de Amerikaanse gewoonte die je vooral in de grote steden ziet: je over straat begeven met een kartonnen beker koffie, die je er door een rietje uitlurkt. De 'coffee to go'. Je geeft dan meteen te kennen dat jij weet waar de goede koffie te krijgen is en dat je te belangrijk en te druk bent om even rustig te gaan zitten voor een koffie. Voor die mensen heb ik nog wel een suggestie. Laat de cafeïne met regelmatige intervallen intraveneus inbrengen door hetzelfde soort pompje waarmee diabetici zich insuline kunnen toedienen.
x