woensdag 6 maart 2019

TRANSFER

Ik heb nog nooit naar RTL Late Night gekeken. Ik heb dus niet getreurd toen Humberto Tan moest opstappen vanwege steeds lager wordende kijkcijfers. Daar kunnen de commerciële omroepen niet goed tegen, want dan worden er niet genoeg advertenties verkocht. Ik heb ook geen minuut minder geslapen toen bekend werd dat Twan Huys ook bij RTL Late Night vertrekt.

Is zo'n tv-show nu echt zo belangrijk dat aan het beëindigen daarvan in zoveel media zoveel  aandacht besteed moet worden en dat daaraan zoveel diepgravende analyses gewijd moeten worden? Het lijkt mij nogal duidelijk: de mensen kijken liever naar Paul of Jinek. Laat ze bij RTL lekker zelf uitzoeken waar dat aan ligt.

Ik las trouwens ergens dat Twan Huys  voor zijn optreden in die show een salaris tussen de 750.000 en 1.000.00 euro per jaar kreeg. Toen hij nog voor Nieuwsuur werkte kon hij niet meer dan de Balkenendenorm (180.00 euro per jaar) verdienen. Wat maar weer eens is aangetoond: voor een idioot hoog salaris krijg je niet vanzelf de beste man/vrouw voor de job.