zaterdag 18 november 2017

TRADITIE

Het is inmiddels net zo'n traditie geworden als het Sinterklaasfeest zelf: de discussie over Zwarte Piet. Ik heb geen kinderen en dus geen kleinkinderen, dus wat voor standpunt ik ook inneem, ik krijg er geen ruzie mee die uiteindelijk pas via het Familiediner kan worden opgelost.

Hoewel het voor mij in de praktijk dus niets betekent word ik wel voortdurend via TV en kranten geconfronteerd met de discussies/ruzies die over Zwarte Piet gevoerd worden. Nu moest de burgemeester van Dokkum, waar vandaag de officiële Sinterklaas aankomt, een demonstratie verbieden die gericht zou zijn tegen de anti-Pietendemonstratie.

Ik zit eigenlijk te wachten op een nieuw soort demonstratie tegen Zwarte Piet: groepen mannen die zich keren tegen de feminisering van Zwarte Piet. Het moet zo langzamerhand toch wel iedereen opgevallen zijn dat er nogal wat Zwarte Pieten met borsten rondlopen. Als het niet zo koud was in deze periode van het jaar, zou dat wel eens kunnen uitlopen op sexy uitgedoste Pieten. Of moeten we discussie nog wat verruimen? Wordt het niet eens tijd voor de Trans Gender Piet?