maandag 14 augustus 2017

OVERPLAATSING

Het houdt niet op. Vandaag ga ik nog niet naar huis. Ik had al een paar dagen keelpijn. Gisteren werd geconcludeerd, dat ik waarschijnlijk een ontsteking bij de amandelen heb. Morgen wordt er eeen echo gemaakt. Intussen hang ik aan een infuus, die mij van antibiotica voorziet. Ik kan natuurlijk niet naar huis als niet duidelijk is of die antibiotica enig positief effect hebben. En de echo verdient ook nader bestudering.

Intussen ben ik overgeplaats van 'Acute Opname' naar 'Longziekten'.
Ze doen hier niet moeilijk bij het handhaven van de bezoektijden. Die zijn van 13:30 tot 15:00 uur en van 18:00 tot 19:30 uur. Maximaal twee bezoekers per patient. Ik kwam rond 14:15 uur op 'mijn' kamer op de longafdelimg, een driepersoonskamer. Ik deel de kamer met een man met een Nederlandse achtergrond en een man met een Hindoe-achtergrond. De laatste had op dat moment vier bezoekers: ik vermoed zijn ouders, een andere vrouw van gelijke leeftijd en een jongere, die zijn partner zou kunnen zijn. Er werd heel wat afgepraat, maar naar mijn indruk nauwelijks met hem. Zo te zien sliep hij ook regelmatig. Af en toe vertrok er eens iemand om een tijdje later terug te komen. De laatste bezoeker verdween om 20:30 uur.

Ik heb ook bezoek gehad. Eergisteren mjn schoonzuster en gisteren mijn kleine zusje. Zij lezen dit blog ook en zullen vast niet beledigd zijn als ik zeg dat ik het leuk vond dat ze kwamen, maar dat ik niet vreselijk blij geweest zou zijn als zij ook zo lang op bezoek zouden zijn gebleven.

En de keelpijn is vrijwel geheel verdwenen.

Vinden jullie dit spannend?