zondag 19 april 2015

GESTOORD

Toen we in Den Haag woonden gingen we enkele keren per jaar naar het strand bij Kijkduin. Veel mensen laten het bij bezoek aan het strand niet bij alleen maar in de zon liggen. Ze zijn actief, slaan bijvoorbeeld balletjes heen en weer of ze doen iets met een frisbee. Behoorlijk populair is ook volleyballen. Daaruit is zelfs een sport ontstaan die op wereldniveau beoefend wordt: beachvolleybal.

Van 27 juni t/m 2 juli wordt in Nederland het WK Beachvolleybal gespeeld. Nederland heeft heel veel strand, dus waar wordt dat WK gespeeld? In Den Haag, Rotterdam, Apeldoorn en Amsterdam!

Den Haag heeft aardig wat strand, maar daar wordt niet gespeeld. Dat doen ze op een 'stadion' dat op de Hofvijver drijft. Logisch, toch?

Rotterdam en Apeldoorn zijn geen typische kustplaatsen met een florerend strandleven.

Amsterdam heeft hier en daar een kunstmatig strand, bijvoorbeeld op het puntje van IJburg. En waar in Amsterdam wordt dat WK nu gespeeld? Op de Dam! Daar wordt een hoop zand gestort en daar worden tribunes omheen gebouwd.

Trouwe lezers weten intussen dat er in Amsterdam nogal eens geklaagd wordt over te grote drukte in het centrum. Ik vind dat ietwat overdreven. Als je per se 'Sail' wilt organiseren, dan moet dat haast wel op het IJ plaatsvinden, maar je moet wel volmaakt gestoord zijn, als je de Dam een geschikte plek vindt voor beachvolleyball.