woensdag 15 juli 2015

FUCK!

Hoeveel wordt er eigenlijk gezoend, gevoosd en geneukt op festivals als Lowlands? Met deze, mag ik zeggen: prangende, vraag begint een artikel in Het PAROOL. Ja, natuurlijk mag ik dat zeggen, maar echt prangend vind ik die vraag natuurlijk niet. Anders gezeg: het zal me een overgrote zorg zijn wat er allemaal afgerotzooid wordt op al die festivals.

Onderzoekers Daphne van de Bongardt en Geertjan Overbeek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) willen nu echt het naadje van de kous weten over de flirtende en seksende muziekliefhebbers. Dit jaar roepen ze bezoekers aan Lowlands daarom op mee te doen aan een grootschalig onderzoek: Lovin' Lowlands. Onderzoeker Van de Bongardt (31) duikt het liefst met de festivalgangers mee de tent in. Hoe zo 'Lovin' Lowlands'? De vraag is toch niet hoeveel er lief gehad wordt op festivals. Je hoort mij niet zeggen dat liefde en seks helemaal niets met elkaar te maken hebben, maar zo langzamerhand weet toch iedereen buiten de 'bible belt' wel dat seks zonder liefde heel wel mogelijk is en ook veelvuldig gepraktiseerd wordt. Los daarvan vermoed ik, dat zelfs onder de meest libertijnse festivalgangers er maar weinig zijn die er prijs op zullen stellen dat onderzoeker Van de Bongardt met hen de tent in duikt. Zij zal echt moeten zoeken naar wat meer 'kinky' ingestelde muziek- en seksliefhebbers.

Ik doe de onderzoekers graag een suggestie aan de hand: noem het onderzoek gewoon 'Fuckin' Lowlands', dan weet iedereen waar jullie het over gaan hebben.