maandag 7 oktober 2013

Titel

Als je vorig jaar de Olympische Spelen een beetje gevolgd hebt dan weet je dat Epke Zonderland toen een gouden medaille behaalde door aan de rekstok te zwaaien. Dat vonden 'we' zo prachtig dat de beelden daarvan tot vervelens toe getoond werden in elke journaaluitzending, elke sportuitzending en elke talkshow. Nu is hij gisteren wereldkampioen ronddraaien aan een rekstok geworden. Iedereen die dat wilde zien, heeft dat gezien, want het werd rechtstreeks live uitgezonden en het was ruim van tevoren aangekondigd. Wie gistermiddag niet thuis was kon het op zijn/haar smartphone of tablet zien. Ik heb gisteren niet alle journaaluitzendingen gezien, maar ik ben ervan overtuigd dat tot en met het laatste journaal de verrichtingen van 'onze' Epke te zien waren. Het eerste NOS-tv-journaal van de dag  wordt om half zeven uitgezonden. Terwijl ik dit schrijf is het nog niet zo ver, maar ik wacht met publiceren van dit blog tot het half zeven geweest is. Ik wil even kijken of ik gelijk heb, als ik denk dat in dit journaal opnieuw de complete oefening van Epke te zien is.

PAUZE

Vreemd! Er is helemaal geen sport te zien in deze journaaluitzending. Dus ook niets over Ajax, dat voor het eerst na drie jaar (geloof ik)  weer eens gewonnen heeft van FC Utrecht.

UPDATE, (7:08 uur)
Jawel, hoor, in het journaal van zeven uur was Epke wel te zien en direct daarna ook nog eens in 'Vandaag de dag' van WNL.
x