zaterdag 28 januari 2012

Crimineel

Ik heb gisteren niet alle nieuwsprogramma's en niet alle talkshows gezien, die de publieke en commerciële omroepen te bieden hebben en ik heb niet naar de radio geluisterd. Ik heb ook niet alle landelijke en regionale kranten gelezen. Ik kan dus best iets gemist hebben en daarom zit ik nog met een paar vragen, zoals:
- Heeft Holleeder een Facebookaccount en kan ik 'vriend' van hem worden?
- Welke journalist gaat de definitieve biografie van Holleeder schrijven?
- Wanneer en waar gaat 'Holleeder, De musical' in première?
- Kan ik mij al ergens opgeven als kandidaat voor de show 'The criminal of Holland', met Holleeder en Peter R. de Vries in de jury?
- Wanneer is Holleeder 'tafelheer' van Matthijs van Nieuwkerk? 

Het is helemaal niet uitgesloten dat ik nog leef als Holleeder overlijdt. Zijn hart is slechter dan het mijne, vermoed ik, en hij heeft in ieder geval meer vijanden dan ik. Het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat zijn begrafenis of crematie live op de tv te volgen zal zijn. (Vroegere) buren en vrienden en familieleden kunnen zich nu al aanmelden bij 'De Wereld Draait Door' om te vertellen hoe Holleeder nou 'als mens' was: lief voor zijn moeder en goed voor zijn konijnen. "Je kon altijd een beroep op hem doen als je met een klusje zat, een nieuw behangetje of zo. Hij ruimde niet zo lief je zolder als je vervelende buurman op."
x