donderdag 8 maart 2018

BEZOEK

O6:02 UUR

Ik woon nu al weer ruim zes jaar in Amsterdam-Noord en het is trouwe lezers van dit blog vast niet ontgaan, dat ik in die jaren vrij vaak een aantal dagen in het ziekenhuis heb doorgebracht. Dat was altijd, dicht bij huis, het BovenIJ Ziekenhuis. Dat is nu niet het geval. Ik bevind me nu in het OLVG Locatie West, voorheen het Lucas Andreas Ziekenhuis, aan de Jan Tooropstraat 164.

Mocht je denken dat ik op de afdeling Longziekten lig: neen. Ik lig bij Orthopedie. Vanwege de griep en zo lag Longziekten geheel vol met zieke oudjes. Mocht ik hier nog een aantal dagen blijven dan zou het zomaar kunnen dat ik toch naar Longziekten verhuis. Mocht je het idee hebben mij te willen bezoeken, bel me van te voren even (06 5 11 88 00 5). Dit is geen uitnodiging of oroep, hoor, ik kom mijn tijd hier echt wel door. Ik heb hier meer directe contacten dan op gewone dagen in mijn eigen flat. (Voor bezoektijden, zie de website van OLVG Locatie West.)

13:22 UUR

Een belangrijk kenmerk van de (gezondheids)zorg is 'Wachten'. Spreekuren lopen altijd uit. Bij diverse poli's in het BovenIJ Ziekenhuis wordt tegenwoordig wel eens aangegeven hoe lang de uitloop is. Dat zou overal moeten gebeuren. Gisteren werd mij verteld dat er een fysiotherapeut zou langskomen. Die kwam dus niet. Vanochtedn werd weer gezegd dat hij zou komen en hij kwam ook: om een uur of elf, maar hij ging zich eerst bemoeien met mijn kamergenoot. Ik kon uiteraard het hele gesprek volgen en kwam tot de conclusie dat die man meer behoefte heeft aan psychotherapie dan aan fysiotherapie. Toen de sessie was afgelopen, riep de fysiotherapeut: "Ik kom vanmiddag terug." Zonder nadere aanduiding. Voor ik kon reageren was hij verdwenen. Hij kwam trouwens uit het OLVG Locatie Oost, terwijl ze ook hier een uitgebreide afdeling fysiotherapie hebben.

Nog voor de lunch is het infuusapparaatje uit mijn arm gehaald, dat overigens geen enkele keer gebruikt is. Ik heb er weer een mooie bloeduitstorting aan overgehouden. Er is ook weer bloed afgenomen. Morgen hoor ik dan of ik weer dat smerige kaliumdrankje mag consumeren. Ik vermoed dat ik hier het weekend nog wel ben. Gelukkig is er een WK Allround schaatsen, dus ik kom er wel doorheen.