woensdag 15 november 2017

SERIE

Trouw schreef: Amazon is al lang niet meer alleen een webwinkel. De erven-Tolkien zullen daar wel blij mee zijn, want Amazon betaalde hen 250 miljoen dollar om een televisieserie te mogen maken van The Lord of the Rings. Amazon laat weten dat het in meerdere seizoenen verhaallijnen wil uitdiepen waar regisseur Peter Jackson in zijn beroemde films van de trilogie en de bijbehorende Hobbit-films nog niet aan was toegekomen.

Ik vrees het ergste. Peter Jackson maakte op basis van The Hobbit (in de Engelse gebonden editie een verhaal van 313 pagina's) drie films. Je kunt de films in een Extended Edition Blue ray versie op 9 disks aanschaffen. Dan ben je voor 539 minuten (= bijna 9 uur) onder de pannen. Je kunt natuurlijk zeggen dat Jackson de verhaallijn van Tolkien in The Hobbit heeft uitgediept. Correcter lijkt mij te zeggen dat hij er een heleboel bij gefantaseerd heeft. Aan het 'screenplay' hebben dan ook vier schrijvers, waaronder Jackson zelf, gewerkt.

Het zou me niet verbazen als Amazon ook een stelletje schrijvers aan het werk zet om de The Lord of the Rings uit te diepen zoals Jackson The Hobbit uitdiepte. Ik denk dat Amazon het succes van HBO met Game of Thrones op zijn minst wil evenaren. Maar ja, er komen maar weinig vrouwen voor in The Lord of the Rings, dus hoe je krijg je er een blote Arwen en Galadriel in en houd je het verhaal ook nog een beetje geloofwaardig?