zaterdag 26 april 2014

Koninginnedag

Ik heb de tijd nog meegemaakt dat Koninginnedag op 31 augustus werd gevierd, op de verjaardag van koningin Wilhelmina. Ik kan mee één keer herinneren dat in onze straat allerlei 'leuke' activiteiten voor kinderen georganiseerd werden, zoals het aloude zaklopen en de eierloop,waarbij je zo hard mogelijk moest lopen met een ei op een lepel. Bij geen van de activiteiten behoorde ik tot de winnaars. Dat kan mede gelegen hebben aan mijn gebrekkige motivatie, want ik kan me nog goed herinneren dat ik er geen bal aan vond.

Ik ga straks wel even kijken welke oubollige activiteiten ze in Graft-De Rijp en Amstelveen bedacht hebben, al kan ik me nauwelijks voorstellen dat ze daar iets bedacht hebben wat nog onder het niveau van toiletpotgooien ligt. Hoewel: ze hebben daar een jaar extra kunnen nadenken en dan moet je toch wel op iets lulligs kunnen komen.

Ik begrijp trouwens niet helemaal waarom we ineens zo krampachtig over 'Koningsdag' spreken. We hebben toch ook een koningin die aan alle festiviteiten meedoet? En we weten allemaal dat Máxima een stuk populairder is dan Willem-Alexander. En als die de pijp aan Maarten geeft krijgen we toch weer een Koninginnedag.
x