zaterdag 18 mei 2019

OOH

Ooh-ooh-ooh, ooh-ooh, ooh-ooh
Ooh-ooh-ooh, ooh-ooh, ooh-ooh
Als je vanavond naar NPO1 kijkt, en natuurlijk doe je dat, met nog een paar miljoen andere Nederlanders, kun je de boeiende tekst hierboven voor de zoveelste keer horen zingen door Duncan de Moor. Duncan de Moor? Wie is dat nou weer? Sorry, hij is beter bekend onder zijn artiestennaam Duncan Laurence. Vandaag zullen we nog tientallen malen te horen krijgen dat de toppositie Duncan  eigenlijk niet kan ontgaan, maar we moeten tot na mindernacht wachten om zeker te weten dat het ook echt zo is.

Mag ik nog even herinneren aan het Eurovisie Songfestival van 2014? 'We' waren ervan overtuigd dat de Common Linnets met 'Calm after the Storm' de eerste plaats niet kon ontgaan. Maar die eerste plaats ging toch naar Tom Neuwirth, beter bekend als Conchita Wurst, de vrouw met de baard. Nou ja, ze was geen vrouw, ze was een drag queen. Waarschijnlijk is zhij dat nog wel.

Ik zag op tv een interview waarin Duncan ongevraagd meedeelt biseksueel te zijn. Hij is dus, zeg maar, half homo. Dat komt mooi uit bij dit songfestival, want om voor mij nog altijd onbegrijpelijke reden is het juist bij homo's zeer populair. Ik heb daar niet zo'n kijk op, maar komen er nou veel aantrekkelijke mannen voorbij, gedurende dit festival? Ik ben een doordeweekse hetero en het valt me dus wel op dat veel vrouwelijke participanten hun uiterste best doen er sexy uit te zien, met name door zo veel mogelijk borst te showen. Dat lukt vaak wel, maar 'sexy' is niet een synoniem van 'aantrekkelijk'. Voor mij was Boukje het summum van aantrekkelijkheid. Ze zei van zichzelf dat ze niet vooraan gestaan had toen de borsten werden uitgedeeld. Ze droeg zelden een bh. Ik vond haar prachtig. Er was maar één vrouw die heel dicht bij haar in de buurt kwam, haar tweelingzus. Zij leeft gelukkig nog en dankzij haar weet ik hoe Boukje eruit gezien zou hebben, als ze nog zou leven.

Ik dwaal af van het songfestival. Ik wens degenen die vanavond de hele rit uitzitten veel sterkte. Mocht Duncan toch niet winnen, dan zal hij daar niet mee zitten. Hij zing vanavond immers ook: I got addicted to a losing game.