dinsdag 23 juni 2020

HYPE

 De wandelende pantsuit vol incompetentie genaamd Sigrid Kaag. Zo wordt Sigrid Kaag aangeduid op de rechts-conservatieve website 'De Dagelijkse Standaard'. Ergens las ik dat nogal wat linkse mensen van plan zijn om hun stem volgend jaar aan Sigrid te geven, hoewel zij gewend waren op een van de linkse partijen te stemmen. De reden? Sigrid is vrouw en wil de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden. Dat laatste is een nobel streven, maar dat kan ze natuurlijk wel vergeten. Het moet wel heel vreemd lopen, als Mark Rutte volgend jaar niet aan zijn vierde kabinet kan beginnen. Zie de Peilingwijzer van 11 juni jl.

Die blauwe kolom links is de VVD, die al die stemmen niet krijgt vanwege haar geweldige programma, maar vanwege het feit dat Mark Rutte (nr. 1 van de VVD) het gezicht is van een kabinet dat ons op een vrij algemeen gewaardeerde wijze door een crisis leidt.

Waarom die linkse mensen nu ineens op een vrouw willen stemmen is me niet helemaal duidelijk. Op een vrouwelijk lijsttrekker konden ze al eerder, bij de verkiezingen van 2017, stemmen. Ze konden zelfs kiezen tussen Marianne Thieme en Lilian Marijnissen. Lilian doet volgend jaar ook weer mee en Marianne wordt opgevolgd door Esther Ouwehand.

Voor Sigrid minister werd was zij in Nederland nauwelijks bekend en ze is nu niet de meest bekende minister. Zij had een succesrijke carrière als diplomaat, o.a. bij de VN en Unicef. Qua talenkennis doet ze niet onder voor Frans Timmermans. Zij spreekt vloeiend Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits en Arabisch. Dat is buitengewoon handig in de diplomatie, maar je wordt er geen betere minister(-president van.

Begrijp me goed. Ik heb niets tegen Sigrid. Mocht ze (de eerste vrouwelijke) premier worden, dan zul je mij niet bij voorbaat horen klagen. Dat doen ze wel in rechtse kringen en in kringen die kritiekloos achter Israël staan. Haar echtgenoot is immers een Palestijn, die actief was binnen Al Fatah. Ik zal niet op haar stemmen, want ik stem op die andere vrouw, Lilian. Niet omdat zij vrouw is, maar omdat ik op de SP stem.

Het begint erop te lijken dat de belangstelling voor Sigrid Kaag gaat uitdraaien op een hype.

Bij GEENSTIJL hebben ze hun oordeel al klaar. Een kleine greep uit de reacties:
  • En dat voor iemand die alleen lid is geworden van Dood66 omdat ze dan minister voor palestijnendonaties en terreursamenwerking kon worde
  • Bijnaam is Sieg.
  • Weten jullie zeker dat Sigrid Kaag een mens van vlees en bloed is? Ze heeft anders kille reptielenoogjes.
  • D66 staat aan de rand van de afgrond, gelukkig gaan zij binnenkort een belangrijke stap voorwaarts zetten...
  • Deze tante heeft echt niets met Nederland, maar ze doen maar. Meer dan 10 zeteltjes zal het niet worden.
  • Nooit geweten dat vrouwen ook een blote billengezicht konden hebben.
  • Nederland moet de eerste permanente EU-basis voor Hamas en aanverwante terreurgroepjes worden en Kaag wordt daarvoor neergezet. Let maar op...
  • Ik neem aan dat D66 dan straks vindt dat heel Nederland weer aan het gas moet.
Ja, weer twee rechts-conservatieve bekeken vandaag. Ik weet graag hoe en wat 'de andere kant' denkt.