dinsdag 21 augustus 2012

Foto

Afgelopen zondag schreef ik in mijn gastblog bij 'Kliefje.com', dat ik de stad zou ingaan. Dat is er niet van gekomen, want ik constateerde dat het buiten (nog) warmer was dan binnen. Ik heb alles tegen elkaar open gezet en dat zorgde nog voor een redelijk verkoelende luchtstroom. Het voordeel van mijn flat is dat ik geen directe overburen heb. Ik hoef dus geen last te hebben van aan het lijf plakkende kleding. Die hoef ik pas aan te trekken als ik de deur uitga.

Gisterochtend trok ik ze dus wel aan. Ik ging al vroeg, een paar minuten na negen de deur uit.  Ik besloot namelijk eerst te ontbijten bij de HEMA in het winkelcentrum. Daar kun je elke dag tussen negen en tien uur een ontbijt aanschaffen (bestaande uit een stuk stokbrood met omelet en spek, een croissant, een bakje jam en koffie) voor de alleszins redelijke prijs van  één euro. Bij het drinken van de koffie bedacht ik dat ik er niet zeker van was dat ik mijn dagelijkse portie pillen had ingenomen. Die lagen inderdaad nog op de inductiekookplaat, waar ik ze 's avonds voor het naar bed gaan neerleg.

Het was zeer aangenaam zomerweer gisteren, maar het was toch redelijk rustig in het Twiske, waar ik lijf en leden weer aan het zonlicht blootstelde. Uit gesprekken die ik uit mijn omgeving opving begreep ik dat het het er zondag zeer druk geweest was. Achteraf gezien een goede reden dat ik ook daar niet heen gegaan was, want ik houd niet van drukte. Het valt me wel op dat veel mensen daar bij aankomst groeten uitwisselen met reeds aanwezigen. Gebeurt dat op een 'textielstrand' eigenlijk ook of schept het naakt recreëren toch een zekere band? Ik ben niet zo communicatief aangelegd en dat straal ik kennelijk ook uit, want ik heb daar nog geen woord gewisseld.

Wat ik daar mis is een strandtent, waar je af en toe een vloeibare versnapering kunt kopen. Er is daar wel een toiletgebouw waar je wat water uit de kraan kunt drinken, maar daar ben ik ook niet gek op.

De huidige techniek maakt het mogelijk dat iedereen zijn/haar verhalen direct kan voorzien van beelden. Maar ik vrees dat je geen vrienden maakt als je op een naaktstrand foto's maakt. Dus: denk aan een strand, laat de branding weg, vervang het zand door gras, vervang de badkleding door niets en je hebt een beeld van het Baaiegatstrand.
x