zondag 24 april 2016

KLEUR

Bij de Sterreclame zag ik wel eens een commercial van 'DAS', een bedrijf voor rechtsbijstand. In die commercial gaat het om een vrouw die  wordt aangeklaagd omdat ze andere mensen kennelijk blijvende schade heeft berokkend, door gekleurd poeder over ze heen te gooien.

In mijn onnozelheid vroeg ik mij wel eens af wat de realiteitszin van die commercial was. Wie loopt er nu met verfpoeder te gooien en bij welke gelegenheid zou je dat moeten doen?

Dankzij Het PAROOL weet ik nu beter:

Color Run verruilt Amsterdam voor Utrecht
(...)
Tijdens de run worden lopers over een parcours van 5 kilometer onderweg (om de kilometer) bekogeld met zakjes kleurpoeder.
De run kwam in 2013 vanuit Amerika overwaaien naar Nederland. De afgelopen jaren vonden er zomers meerdere edities van de run in Nederland plaats, waarvan de Sloterplas een van de vaste locaties was. 

Begin ik nu toch echt een ouwe vent te worden die de moderne ontwikkelingen niet meer kan bijhouden? Ik ben daar niet zo bang voor, want ik weet vrijwel zeker dat ik in mijn jonge jaren dit soort activiteiten ook had gemeden als de pest. Het is volgens mij typisch weer zo iets van: 'Dat vinden ze in Amerika leuk, dus is het leuk, dus moeten we het zo gauw mogelijk hier ook doen.'

Dit jaar is er in Amsterdam dus geen versie van de Color Run. Reden voor een uitstapje naar Utrecht is volgens de organisatie de ruimte en het thema. De Color Run viert dit jaar het vijfjarig jubileum en vindt daarom groots plaats. In Amsterdam was er geen plek voor een grotere versie van de Color Run, dus moest er worden uitgeweken.

Daarnaast wordt er ieder jaar wereldwijd een thema vastgesteld, dit jaar is dat Tropicolor. Om in de sfeer van dit thema te blijven is voor het Utrechtse strand gekozen.

Als die run in 2013 kwam overwaaien, hoe kunnen ze dan dit jaar al een vijfjarig jubileum vieren?

Het gekste vind ik eigenlijk dat je voor zon stupide bezigheid ook nog een thema gaat bedenken en nog wereldwijd ook. Schept dat een band of zo?