vrijdag 2 mei 2014

Thuis

Dankzij de goede zorgen van mijn zus uit Weesp ben ik vanochtend vanuit het ziekenhuis weer thuis gekomen. Terwijl mijn zus ook nog wat boodschapjes deed, heb ik mijn directe buren even op de hoogte gesteld van het feit dat ik weer thuis was. (Zij hadden wel vernomen dat ik per ambulance was afgevoerd, maar wisten verder van niets.) Onder het genot van een kopje koffie heb ik verteld wat er precies aan de hand was.

Tot en met het weekend kan en zal ik het nog rustig aandoen. Ik moet nog een aantal dagen antibiotica slikken. Ik ga de paracetamol verminderen, om te merken of ik dan ook pijnvrij ben , zoals nu.

Een medepatiënte in het ziekenhuis wees mij op het bestaan van een pasje voor Aanvullend Openbaar Vervoer. Daarmee kon zij, met Connexxion, beduidend goedkoper reizen dan per taxi. Zij woont niet ver bij mij vandaan en reist voor drie euro nog wat naar Purmerend, terwijl ik voor een ritje per taxi naar het BovenIJ ziekenhiuis al acht euro nog wat kwijt ben. Ik heb mij gemeld bij de afdeling WMO van de gemeente Amsterdam en bleek als 75-plus Amsterdammer recht op zo'n pasje te hebben. Over een week heb ik het in huis. De afgelopen dagen heb ik Agis weer behoorlijk op kosten gejaagd, maar zelf ben ik er dus financieel aardig wijzer van gewoorden.
x