maandag 17 juni 2019

CAPPUCCINO

Ik slaap hier in De Die behoorlijk goed. Zeker niet slechter dan thuis. Als ik om een uur of elf ga slapen, wordt ik met twee onderbrekingen tegen zes uur wakker. Thuis ga ik dan mijn bed uit en maak een flinke bak sterke thee. Hier moet ik wachten tot acht uur, wanneer het ontbijt begint.

Zou het niet mogelijk zijn op elke kamer een elektrische waterkoker, theezakjes, oploskoffie suiker/zoetjes, koffiemelk/creamer te plaatsen, zodat iedereen op de voor hem/haar geschikte tijd een consumptie kan gebruiken?

Weet je wat dat kost en denk je dat de verzekeraars dat betalen? Als ik even doordenk, weet ik zo ongeveer wat dat gaat kosten en ik weet vrijwel zeker dat de verzekeraars dat niet zullen betalen.

Waarom begin je er dan over? Omdat je daar misschien een sponsor voor zou kunnen vinden. In het winkelcentrum om de hoek (waar ik ook mijn dagelijkse boodschappen doe) vind je een AH, een Jumbo, en een Lidl. Misschien wil een van die supermarkten best voor al die spullen zorgen, als ze op de kamers ook een bordje mogen plaatsen met 'De koffie en thee op deze kamer worden u aangeboden door ... .'

Nog iets geks. Gisterochtend  rond half twaalf kwam mijn schoonzus Louise op bezoek. Op mijn voorstel gingen we naar het restaurant om daar een cappuccino te gebruiken. Er is is daar zo'n counter waar je drankjes en hapjes kunt bestellen, dus ook koffie. Cappuccino is een bepaald niet onbekende manier om koffie te gebruiken. Kun je die in het restaurant krijgen? Nee, wel andere soorten koffie, maar geen cappuccino. Voor die cappuccino moet je naar, of all places, de receptie. Ik vraag me dan af of ze bij de besluitvorming hierover ook overwogen hebben de cappuccino te laten verstrekken door de cliëntenadministratie of de technische dienst.

De  bingo gisteravond was zeer gezellig!