maandag 15 oktober 2012

Verandering

Zondag, 14-10-21012,  16.05 uur. 

Zo meteen steek ik mijn laatste sigaret op. Ik heb zitten bedenken wat ik de komend weken moet doen om het mezelf wat makkelijker te maken. Het beste is mij zo veel mogelijk te begeven in situaties, waarin ik niet mag roken of waar dat moeilijker is. Ik zal wat meer naar horecagelegenheden gaan al zijn de terrassen niet open.  Misschien ga ik ook weer eens naar de bioscoop. In ieder geval moet ik zo veel mogelijk het huis uit, want daar rook ik het meest en dan vooral als ik op mijn pc bezig ben. Teksten bedenken leidt ook tot roken, maar om nou meteen het bloggen op te geven. Ik moet leren schrijven zonder te roken.

Maandagochtend
Voor het eerst in jaaaaaren ben ik de dag niet begonnen met een sigaret. Naast mijn toetsenbord ligt een nog half vol pakje shag. Aan de andere kant ligt een aansteker en staat een volle asbak. Die spullen ga ik na het publiceren van dit blog eerst maar eens weggooien. Andere asbakken ga ik leeggooien en schoonmaken. Wat mij aanlokt is dat de tafel in de woonkamer niet meer voortdurend bezaaid is met shag- en asresten. Dat irriteerde mij nog wel eens.

Het lijkt me waarschijnlijk dat ik de komende tijd wat langer in mijn bed blijf liggen. Verwacht dus geen Beggartalk meer op een zeer vroeg tijdstip. Vandaag wordt dus mijn eerste rookloze dag. Ik weet wel dat dat nooit de moeilijkste is. Maar voor de volgende slik ik dus die pilletjes.
x