vrijdag 2 oktober 2009

Phishing

'Phishing' is een manier om argeloze internetgebruikers vertrouwelijke gegevens te ontlokken. Dat moet je dus overtuigend doen, bijvoorbeeld door de uiterlijke verschijningsvorm op het internet van een bank exact na te bouwen. Vandaag bleek mij dat 'phishing' ook de allerbelabberdste amateurs kent. Ik ontving het volgende mailtje, zonder enige opmaak:

Geachte WXS webmail gebruiker,

We zijn momenteel bezig een onderhouds-out proces om alle WXS webmail-account. Om dit proces te voltooien moet je antwoord op deze e-mail en voer uw

Gebruikersnaam hier:
Wachtwoord hier:

als u de rechtmatige eigenaar van deze account. Onze Message Center zal bevestigen van uw identiteit met inbegrip van uw geheime vraag en antwoord onmiddellijk.

De nieuwe Webmail is een snelle en lichte applicatie om snel en eenvoudig toegang tot uw e-mail. Ook dit proces zal ons helpen bij strijd tegen spam mails. Niet om je wachtwoord, zal uw e-mailadres maken in-actief uit onze database.

OPMERKING: Account eigenaren die weigeren om zijn of haar account update binnen zeven (7) werkdagen na ontvangst van deze e-mail verliest zijn of haar account.

Dank u voor het gebruik van WXS Webmail!


Omdat lang geleden WorldAccess mijn provider was kan ik nog steeds evanwyk@wxs.nl als e-mailadres gebruiken. Maar als je mij ergens wilt laten intrappen, zul je om te beginnen geen vreselijk krom Nederlands moeten gebruiken.

Perspectief

Het Koninkrijk der Nederlanden gaat dus 4 miljard euro bezuinigen. Dat is per Nederlander ongeveer 240 euro. Waar maken we ons nou druk over? Er zijn mensen die veel harder getroffen zijn. Neem nou Warren Buffet, over wie ik in de Volkskrant las. Die is vorig jaar 10 miljard dollar van zijn vermogen kwijt geraakt. Hij heeft nog maar 40 miljard dollar over. En hij is de enige niet. Wat dacht je van Bill Gates? Die verloor 7 miljard dollar (van de 57 miljard). De vierhonderd rijkste mensen van de VS hebben samen 300 miljard dollar moeten inleveren.

Ik heb een aardig boekje in huis van ene David Cay Johnston: 'Perfectly legal'. De ondertitel luidt: "The covert campaign to rig our tax system to benefit the super rich - and cheat everybody else". Het boekje gaat over de belastingmaatregelen die de regering van George W. Bush heeft getroffen. Die kwamen niet ten goede aan mensen met de lagere inkomens. Zelfs de mensen met middeninkomens werden er niet beter van. Alleen een select clubje van superrijken werd er NOG rijker van.

300 miljard dollar staat gelijk aan 205.521.684.175,66 euro (koers op 1-10-2009, 9.39 uur). Die vierhonderd Amerikanen zouden er geen boterham minder om eten als zij dat bedrag aan ons zouden overmaken. Dan zouden wij de komende 51 jaar die 4 miljard euro per jaar niet hoeven te bezuinigen. Dan hadden we geen ruzie in de polder gehad. Ja, ik weet ook wel dat het niet zo'n zinnige redenering is, maar ik vind het altijd wel leuk om bepaalde zaken eens vanuit een wat ander perspectief te bekijken.
x