vrijdag 23 november 2012

Verslapen

Zoals ik hier al eens gemeld had, werd gedurende enige tijd mijn nachtrust verstoord door hoesten. Dankzij medicatie is dat probleem opgelost, maar inmiddels heeft zich een nieuw probleem voorgedaan: de verstopte neus. Bij de drogist kun je daarvoor een neusspray aanschaffen: Otrivin. Dat lost het probleem snel op, voor een tijdje. Die verstopping komt weer terug. Nu kun je Otrivin niet te vaak gebruiken, want dan heeft het juist het tegenovergestelde effect. Dat had ik al eens van een vorige huisarts gehoord, dus ik had bij de apotheek "een middeltje tegen een verstopte neus" gehaald. Ik kreeg geen Otrivin, maar een andere neusspray. Thuisgekomen zag ik dat die hetzelfde werkzame middel bevatte als Otrivin: Xylometazoline. Het heeft dus hetzelfde effect, zowel in positieve als negatieve zin, als Otrivin.

Gisteravond kwam ik met kunst- en vliegwerk in slaap. Ik werd even na twee uur wakker met een zeer droge mond en een zeer verstopte neus. Ik ben mijn bed uitgegaan, heb een mok sterke thee gemaakt en tv gekeken, hopende dat de verstopping vanzelf zou verdwijnen, quod non. Tegen vijf uur heb ik toch maar weer even die neusspray gebruikt. Die zorgde lang genoeg voor verlichting om mij in slaap te doen vallen.

Als rond negen uur de telefoon niet was gegaan om mij te herinneren aan een afspraak, had ik waarschijnlijk nog liggen slapen. Die afspraak moest ik laten verlopen. Stoppen met roken valt niet mee en de gevolgen zijn deze keer anders dan ik me vorige keren herinnerde. Maar ik ga wel door.

=========================

Ik heb 39 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)

=========================