dinsdag 16 augustus 2011

Scheuren

In tegenstelling tot wat wel eens gedacht wordt ben ik niet anti-auto. Ik ben wel tegen overbodige auto's en tegen overbodig gebruik van op zich terecht aangeschafte auto's. Ik vind dus dat auto's terecht aangeschaft en gebruikt kunnen worden. Ik vind het ook nog voorstelbaar dat mensen autorijden plezierig vinden, of leuk, of zoiets.

Er zijn dagen dat ik denk dat autogebruik niet genoeg aan banden gelegd kan worden en dat iedere automobilist een gevaarlijke gek in wording is. Gisteren was zo'n dag.

In de Volkskrant las ik: Ambulanceklever van de A7 gehaald. Een automobilist ging eerst vóór een ambulance rijden die met een spoedgeval op weg was van Joure naar het UMC in Groningen. Nadat hij de ambulance had laten passeren bleef hij er,MET 160 km/u achter rijden. Het ambulancepersoneel waarschuwde de politie, die de automobilist van de weg haalde. Gevraagd naar de reden van zijn gekleef zei de man 'dat het op deze manier zo lekker opschoot'.

Je kan het nog wat bonter maken, las ik in Trouw: Man scheurt met 240 over A16. (...) Luid toeterend en met lichtsignalen maakte de snelheidsduivel andere weggebruikers duidelijk dat hij er langs wilde. (Onderstreping toegevoegd.) Eenmaal in Breda wilde maniak nog wel stoppen voor een rood licht. Daar kon de politie hem aanhouden. De man verklaarde dat hij zin had om eens hard te rijden en dat iedereen maar aan de kant moest voor hem. Voorlopig zal hij dat meer kunnen, want auto en rijbewijs werden in beslag genomen. Het lijkt me alleszins redelijk dat hij zijn rijbewijs de eerste tien jaar niet terug krijgt.
x